This is some text inside of a div block.

Var börjar du för att bygga en hemsida

Att ha en egen hemsida för ditt företag är ett måste i dagens läge - ja, jag använde ordet MÅSTE. Det är inte bara ett utmärkt sätt att synas på det är ett sätt du utvecklar ditt företag på över tid.

Hemsida

Var börjar du för att bygga en hemsida

Marknadsföringsstrateg

Att ha en egen hemsida för ditt företag är ett måste i dagens läge - ja, jag använde ordet MÅSTE. Det är inte bara ett utmärkt sätt att synas på det är ett sätt du utvecklar ditt företag på över tid.

Om du inte känner till hur du startar att skapa en webbplats, då kan det verka som en skrämmande uppgift, men med rätt verktyg, disciplin och lite armbågsarbete kan verkligen vem som helst göra det.

En webbplats kan du visa upp dina produkter eller tjänster på nätet och locka nya kunder som annars kanske inte skulle få reda på ditt företag. En väl utformad webbplats skapar förtroende hos potentiella kunder - de påbörjar en relation med ditt varumärke redan innan ni träffas och lära känna varandra i verkligheten.

De gör sin bedömning om de gillar och litar på ditt företag långt innan de ens tar kontakt med dig. Att bygga en hemsida för ditt företag är ett viktigt steg i dagens digitala tidsålder och med dessa tips kan du enkelt komma igång. 

Vad är en webbplats och behöver du som företag bygga en hemsida?

När de flesta människor tänker på en webbplats tänker de på en samling sidor som innehåller information om ett visst ämne. Men en webbplats kan faktiskt vara mycket mer än så. För företag kan en webbplats vara ett viktigt verktyg för marknadsföring, varumärkesbyggande och kundservice.

En väl utformad webbplats kan bidra till att locka nya kunder och bygga upp lojalitet bland befintliga kunder. Och eftersom en webbplats är tillgänglig dygnet runt kan den vara ett bekvämt sätt för kunderna att få information om dina produkter och tjänster, kontakta dig med frågor eller kommentarer och göra inköp.

Kort sagt kan en webbplats vara ett kraftfullt verktyg för alla företag som vill nå ut till sina kunder och öka sin vinst.

Steg på hur du skapar en webbplats för ditt företag

  1. Tänk på ditt företags funnel. Hur ser den ut? Var spelar din hemsida in i din funnel som följer en potentiell kunds första kontakt till att bli en betalande kund. Utifrån denna funnel tänker du igenom hur strukturen på din hemsida ska vara. Behöver du vissa landningssidor inom en viss funnel, blir det att använda dig av blogginlägg som en del av din leadsgenerering för att få in fler till din emaillista?
  2. Innan du börjar att skapa din hemsida med alla dess design, bilder och vart knappar ska vara - börja med texten. Du hörde rätt.. Börja med texten din hemsida ska innehålla. Bygg sen designen utifrån texten. Det är texterna på din hemsida som får kunderna att konvertera. Designen och innehållet ska sen gå i linje och stärka din copy på din hemsida.
  3. Det andra steget är att köpa en egen domän. Ditt domännamn och ett webbhotell. Har du redan startat upp ditt företag? Då borde du i steget av att välja ett företagsnamn ha kollat upp andra hemsidor så att ditt domännamn inte är taget.
  4. När du har gjort det kan du använda en webbdesign med dra-och-släpp-teknik eller ett innehållshanteringssystem som WordPress, Wix eller Squarespace för att skapa din webbplats.

När dina texter är på plats, du har valt ditt domännamn och kopplat an det till ett webbdesignsprogram.. Nu är det dags att lägga till innehåll som bilder och videor och hur du navigerar din hemsida.

Vilken typ av innehåll bör du ha på din startsida?

Det är ett bra ställe att börja med din startsida. Den första sidan dina kunder hamnar på om de söker på ditt varumärke. Det är också ett bra ställe för dig att få känsla på hur du bygger ihop en hemsida.

Innan du börjar med att designa din hemsida - svara på dessa frågor:

  • Vad är det ditt företag erbjuder?
  • Hur kommer det att göra din kunds liv bättre eller varför ska de bry sig om det du säljer?
  • Vad måste de göra för att köpa?

Dessa frågor ställer sig en första-besökare när de granskar din hemsida. Har de inte fått svar på dessa frågor inom de första 8 sekunderna, då finns det en stor risk att de inte stannar länge på din hemsida.

Hemsidan är inte en plats där du kan lista alla produkter och tjänster som du erbjuder. Det är vad dina andra sidor är till för. Din startsida är utformad för att ge besökarna en ögonblicksbild av vad du gör och hur det kan hjälpa dem

QUOTE Ett tips när du skapar innehåll för din webbplats är att hålla det enkelt och lätt att förstå. QUOTE

Det är dock inte alla kunder som kommer att, speciellt i början, att besöka din startsida. Mest för att de inte har någon koll alls på ditt företag eller ens dess namn.

Content Marketing är ett fantastiskt sätt att stärka inte bara din hemsida i det stora hela men även din expertis inom din niche / bransch och funkar bra i din funnel.

Det bästa sättet att hitta rätt balans är att erbjuda en blandning av korta artiklar och långa blogginlägg, tillsammans med användbara resurser som infografik och e-böcker.

Genom att erbjuda en mängd olika typer av innehåll kan du se till att det finns något för alla på din hemsida. Och genom att tillhandahålla värdefullt och engagerande innehåll kan du vara säker på att besökarna kommer tillbaka för mer.

Hur utformar du webbplatsens utseende och känsla?

När det gäller webbplatsdesign finns det många faktorer att ta hänsyn till. Men en av de viktigaste är att hitta ett utseende och en känsla som passar ditt varumärke. Det första intrycket är trots allt allt viktigt, och du vill att din webbplats ska ge ett bra intryck. Men hur gör du för att göra det?

Jo, det börjar med att lära känna ditt varumärke. Vilka är dess kärnvärden? Vilket budskap försöker du förmedla? När du har en god förståelse för detta kan du börja fundera på hur du ska översätta det till en visuell design. Vilka färger ska du använda? Vilka typsnitt? Vilken stil av bilder? Alla dessa saker ska samverka för att skapa ett sammanhängande och konsekvent utseende som kommunicerar ditt varumärkesbudskap högt och tydligt.

Naturligtvis är det också viktigt att tänka på de praktiska aspekterna av webbplatsdesign. Saker som användarupplevelse och SEO bör alltid stå i fokus. Men om du kan hitta ett sätt att balansera dessa överväganden med din varumärkesidentitet är du på god väg att skapa en webbplats som verkligen syns.

Kom ihåg dock att dina webbsidor må vara digitala, men de är levande. Du kan redigera och uppdatera din hemsida via det hemsideprogram du valt. Publicera bloggar. Du behöver inte vara professionell eller ha avancerade funktioner. Oftast är det hemsidor som är användarvänligt med enkel design som blir de mest populära hemsidorna.  

Du som nybörjare har en fördel om du sätter dig in i din verksamhet och din audience först. Det är användare det handlar om, inte vad du vill sälja.

Hur marknadsför du din webbplats på nätet?

Du har just lagt sista touchen på designen av din nya hemsida. Du har valt ett domännamn, utformat en vacker hemsida och fyllt dina sidor med högkvalitativt innehåll. Nu är det dags att marknadsföra din webbplats och börja locka besökare. Den goda nyheten är att det finns ett antal sätt att sprida information om din nya webbplats. Här är några idéer för att komma igång:

  • Dela din hemsida på sociala medier: Ett av de snabbaste och enklaste sätten att marknadsföra din webbplats är att dela den på sociala medier. Skapa ett inlägg om din nya hemsida på Facebook, Twitter eller Instagram och se till att inkludera en länk.
  • Kontakta inflytelserika personer: Om du känner någon som har en stor följarskara på nätet, ta kontakt med dem och fråga om de är villiga att nämna din sida på deras blogg eller konton i sociala medier.
  • Skicka in din webbplats till kataloger: Det finns dussintals kataloger online som listar webbplatser inom specifika branscher eller nischer. Skicka in din webbplats till relevanta kataloger för att öka din synlighet på nätet.
  • Betald reklam: Ett annat alternativ är att investera i betald reklam, till exempel Google Ads eller Facebook Ads. Med betald annonsering kan du specifikt rikta in dig på potentiella kunder som med största sannolikhet är intresserade av det du har att erbjuda.

Latest Articles

No items found.

FAQ - Digital Marknadsföring

Varför behöver du en hemsida som företag?

På din webbplats kan du bli en expert online inom ditt område. Du kan även användas som ett steg i din funnel för att generera leads och öka försäljningen.

Var börjar du för att skapa en webbplats för ditt företag?

Du börjar med din funnel. Hur kommer en kund först i kontakt med dig? Du vill finnas där när de letar efter en lösning på sitt problem. När du vet det så formulerar du texterna som berättar om hur du gör din kunds liv bättre av att lösa deras problem.

Vad ska din hemsida ha på startsidan?

Din startsida måste ge svar så enkelt som möjligt på dessa 3 frågor. Vad erbjuder du? Hur gör det din kunds liv bättre? Hur går de tillväga för att köpa det av dig?

Hur marknadsför du din webbplats på nätet?

När du väl skapat din hemsida så är det dags att få ut den till omvärlden. Dela den i dina marknadsföringskanaler; sociala medier, i dina email, på dina visitkort, i annonser.