Att skapa en hemsida för ditt företag är en stor del i att sprida ditt varumärke och locka dina bästa kunder.
Det är dock inte så lätt som man kan tro att bara slänga upp en hemsida. Att välja ett program och lägga upp några sidor är lätt, men många egenföretagare kämpar sen med att hinna med för att fortsätta att utveckla hemsidan. Ofta kan man se på företagssidor längst ner vid "copyright..." att det var 5 år sedan den uppdaterades.
Oavsett om du precis har börjat eller om du vill göra några förbättringar, läs vidare för att få råd om hur du skapar en webbplats som fungerar för dig och ditt företagande!
Varför behöver ditt företag ens en en hemsida?
Behöver du en hemsida? Nej, men du behöver fler och bättre kunder. Där är hemsidan ditt starkaste verktyg i marknadsföringens verktygslåda.
Din hemsida är hubben för din marknadsföring. Du styr själv utseendet, vilket innehåll, hur du utformar den och vilken information. Det är en extremt flexibel kanal som kan kommunicera ditt varumärke på ett sätt som dina kanaler inom sociala medier inte kan.
Det är var du skickar besökare från dina sociala medier, din youtube, dina nyhetsbrev eller dina annonser för att få besökare att ta nästa steg.
Potentiella kunder förväntar sig idag att företagen har en närvaro på nätet, och en webbplats är ofta det första stället de letar efter information om ett företag eller en produkt.
Att skapa och underhålla en hemsida kräver sin tid och engagemang, men det kan vara ett mycket effektivt sätt att marknadsföra ditt företag och locka nya kunder.
Bygg en struktur innan du skapar hemsidor
När du skapar en hemsida för ditt företag finns det några grundläggande byggstenar som bör ingå för att den ska bli så effektiv som möjligt.
För det första bör webbplatsen ha ett tydligt och kortfattat budskap som berättar för besökarna vad ditt företag handlar om, vad det erbjuder och hur de kan köpa det.
Detta kan göras med hjälp av en tagline eller slogan som ligger above the fold - det första en besökare ser innan de börjar att scrolla.
Därefter bör webbplatsen ha enkel navigering så att användarna snabbt kan hitta den information de söker.
Slutligen ska du se till att det finns ett övertygande innehåll som gör att användarna fortsätter att vara engagerade på din webbplats. Genom att följa dessa enkla tips kan du skapa en grundstruktur för en företagswebbplats som är både effektiv och användarvänlig.
Se till att din webbplats ger besökarna värdefull information. Innehållet på din webbplats ska vara välskrivet och informativt. Det bör också uppdateras regelbundet för att se till att dina besökare får den mest aktuella informationen. Texten på din hemsida spelar mer roll än designen.
Vad gör en hemsida framgångsrik?
Det finns faktorer du kan mäta för att få reda på hur din hemsida presterar. Innan du dock gräver dig ner i den statistiken så borde du tänka igenom syftet med din hemsida utifrån ditt företag.
Börja alltså med din funnel, innan de tekniska måtten adderas in i din analys.
Det finns inget enskilt mått som definitivt kan avgöra om ditt företags webbplats är framgångsrik eller inte. Det finns dock några tekniska nyckelfaktorer som kan vara bra att ha koll på ge dig en uppfattning om hur din hemsida presterar.
En av dem, och den mest vanliga är webbtrafik: hur många användare som besöker din webbplats och/eller dess webbsidor per dag, vecka, månad?
En annan viktig mätare är konverteringsgraden: hur många av dina besökare vidtar den önskade åtgärden, t.ex. anmäler sig till ett nyhetsbrev eller gör ett köp?
Du kan också titta på mätvärden för engagemang; hur lång tid en besökare spenderar på din webbplats och dess sidor per besök - det ger dig en uppfattning om hur användarna interagerar med dina sidor.
Genom att spåra dessa och andra nyckelindikatorer kan du få en bra uppfattning om huruvida din webbplats uppfyller dina mål eller inte.
Undvik vanliga fallgropar när du ska göra en hemsida för ditt företag
Det är enkelt när man precis skapar sin hemsida. Allt är nytt och utan problem, men efter åren går och man gör lite ändringar i design eller tar bort / lägger till sidor. Så leder det till trasiga länkar som inte leder någonstans, långsam laddning av sidor eller design som brister.
En tydlig struktur för dina sidor och lite uppmärksamhet på detaljerna i början gör det enkelt att undvika dessa vanliga fallgropar och bygga en hemsida som är både visuellt tilltalande och användarvänlig.
Innan du börjar att skapa de faktiska sidorna på din hemsida - börja med papper och penna. Skriva ned vad din egen hemsida ska åstadkomma som sitt huvudsyfte i din funnel.
Vardagsentreprenörens hemsida: Få fler att skriva upp sig via mina lead magnets för att kunna marknadsföra till dem via e-mail.
Målgrupp: Nystartade företag, nyligen etablerade företag, entreprenörer eller solopreneurs.
Vilka sidor bör jag ha med för att konkurrera på internet för de som också vill nå dem?
Startsida som tydligt förklarar hur jag kan hjälpa dem att utveckla deras entreprenörskap. Blogginlägg och guider som de kan läsa för att få mer kunskap i allt som har att göra med digitalt företagande.
När det gäller utformningen av din webbplats är det viktigt att hålla det enkelt. En rörig eller hektisk design med många animationer kommer bara att förvirra besökarna och göra din sida tung att ladda.
Dessa kan göra din webbplats mindre effektiv och kan avvisa besökare och din sida kommer att prestera sämre på sökmotorerna.
Vanliga fallgropar vid utveckling av webbplatser och hur man undviker dem - börja med din struktur, vilka sidor bör finnas med, ska du syssla med content marketing = blogga. Se till att din webbplats är väl utformad och lätt att använda. Besökarna ska lätt kunna hitta den information de söker och de ska kunna navigera runt på webbplats enkelt
Se till att folk hittar din nya hemsida
När du skapat en välfungerande hemsida så kan du marknadsföra och dela den i dina andra kanaler där dina målgrupper finns.
Marknadsföringsmetoder för webbplatser för att marknadsföra din webbplats. Du kan använda SEO sökmotoroptimering, sociala medier, gästblogga på andra hemsidor inom din niche, annonsera på facebook / google.
Genom att följa dessa tips har du starten på en framgångsrik webbplats för ditt företag som kommer att hjälpa dig att nå dina mål.
Att bygga en hemsida - aldrig är gratis.
Det tar tid att välja domän och bestämma design, men följ stegen och låt det ta sin tid.
Så slipper du ångesten när du behöver göra om strukturen när ditt företag väl är igång.
Det är i det långa loppet värt det och är det bästa du kan göra för att starta ditt företag.
Det är också en häftig känsla att se ditt företag komma till liv genom en hemsida - ett fönster ut till världen.